Vad ska jag ha för kläder till min boudoirfotografering?

Att boka en boudoirfotografering är ett fantastiskt sätt att hylla sig själv och sin kropp. Det är en upplevelse som handlar om att känna sig stark, självsäker och vacker.

När du väl har bestämt dig för att göra en boudoirfotografering, kommer nästa steg, som också är den vanligaste frågan jag får: ”Vad ska jag ha på mig?”
Här kommer några klädtips och outfitförslag som hjälper dig med förberedelser inför din boudoirfotografering.

Kvinna i underkläder ligger på rygg på en säng, med fötterna i golvet

1. Underkläder i spets - Alltid rätt

Spetsunderkläder är en självklarhet i boudoirvärlden. De är romantiska, feminina och kan vara både subtila och sexiga beroende på designen. Välj ett set i klassiskt svart, vitt eller en härlig färg som röd, smaragdgrön eller valfri färg som passar dig, för att göra ett starkt intryck.

2. Body - En tidlös klassiker

En body är ett av de mest populära plaggen för boudoirfotografering, och det med rätta! Den smickrar de flesta kroppstyper och kan vara både sexig och elegant. Välj en body i spets för en romantisk känsla eller satsa på en enklare, stilren variant i svart eller vinröd för ett mer minimalistiskt utseende.

3. Kimono - För en flörtig touch

En kimono är ett perfekt plagg för att skapa en förförisk men ändå avslappnad look. Den kan användas över en body eller ett underklädesset, eller för sig själv. En kimono med spetsdetaljer eller i satin ger en lyxig känsla och skapar vackra linjer när den faller över kroppen. En kimono kan också vara i mönster och färg för en mer personlig touch.

4. Skjorta - Sensuellt och avslappnat

En uppknäppt skjorta, gärna oversize eller en herrskjorta, kan vara otroligt sensuell. Speciellt fint i linne, men även bomullsskjorta blir fint. Den ger en härligt avslappnad och intim känsla, och kan bäras öppen över underkläder eller dras lite över axlarna för en mer avslappnad look.

Kvinna står framför ett fönster med en rödsvart rutig skjorta på sin boudoirfotografering

5. Nattlinne i satin - Mjuk och romantisk

Ett nattlinne i satin är mjukt, skönt och ger en drömsk känsla. Det faller vackert över kroppen och skapar en feminin siluett. Välj ett nattlinne med spetsdetaljer och välj en färg som passar dig och din personlighet, t.ex en dämpad färg som ljusrosa och champagne för en mer romantisk touch eller t.ex smaragdgrön eller klarblå för en lite mer lyxig känsla.

Blond medelålders kvinna sitter på en soffa iklädd ett satin nattlinne

6. Jeansjacka / skinnjacka - För en tuff / rockig edge

En jeansjacka eller skinnjacka kan skapa en härlig kontrast mot feminina underkläder, en spetsbody, ett nattlinne eller varför över ingenting alls. Det ger en cool och avslappnad look och kan bäras uppknäppt eller över axlarna.

7. Stayups och strumpebandshållare - Den klassiska boudoirstilen

Om du vill ha en klassisk boudoirstil är stayups och strumpebandshållare en grym kombo både var för sig och tillsammans. Denna look är tidlös, sexig och lyfter fram din feminina sida på ett fantastiskt sätt. Kombinera med en matchande spets-bh och trosor för en komplett look.

8. Din partners tröja - Personlig och lekfull

Att bära din partners favoritband-t-shirt, favoritlags spelartröja eller liknande, är både personligt och lekfullt. Du kan bära den helt enkelt som den är, kanske med en knut i midjan, eller bara kombinera med underkläder. Det ger en härlig, avslappnad känsla och kan vara ett fantastiskt sätt att lägga till en personlig touch.

9. Brudslöja - En romantisk touch för blivande bruden

För en mer romantisk och mjuk look kan du använda din brudslöja som en del av din boudoiroutfit. Den kan ge en romantisk, vacker, lekfull eller mystisk känsla och fungerar särskilt bra för dig som planerar en boudoirfotografering inför ditt bröllop.

10. Födelsedräkten - Att hylla din naturliga skönhet

Att posera i sin ”birthday suit” – helt naturlig och utan kläder – kan vara en av de mest kraftfulla och vackra sätten att uttrycka sig på i en boudoirfotografering. Nakenhet handlar om att omfamna sin kropp precis som den är, och kan vara otroligt sensuell och konstnärlig när det görs på rätt sätt. Det handlar inte om att vara utmanande, utan om att lyfta fram kroppens naturliga linjer och former.

Bonustips: Accessoarer för att förhöja din look

Accessoarer kan vara pricken över i på en boudoirfotografering, eftersom de kan förstärka stilen och känslan du vill uttrycka. Här är några idéer som kan ta dina bilder till nästa nivå:

  • Solfjäder: En solfjäder är perfekt för att skapa rörelse och en mystisk touch. Den kan användas för att delvis dölja ansiktet eller kroppen på ett lekfullt och flörtigt sätt.

  • Blommor: Välj dina favoritblommor för en personlig touch. Du kan använda lösa blommor/blomblad som dekoration på sängen eller i håret. Blommor ger en naturlig och feminin känsla till dina bilder.

  • Godisklubba: En godisklubba är en oväntad och lekfull detalj som kan ge en lättsam och busig vibe till din fotografering. Här brukar jag hålla fokus på läpparna och ansiktet och det är perfekt för den som vill skapa en busig och flörtig stämning.

  • Fjäder: En fjäder kan användas på många kreativa sätt i boudoirfotografering. Den kan skapa vackra texturer och skuggor när den dras över huden, vilket ger en mjuk och romantisk känsla.

  • Skor – svarta stilettklackar: Ett par svarta stilettklackar kan vara det perfekta valet för att lägga till en sexig och självsäker ”power”-känsla till din boudoirlook. Klackarna förlänger benen och ger en elegant hållning som passar utmärkt ihop med underkläder. Svarta stilettklackar är en tidlös accessoar som framhäver din feminina styrka och elegans.

Genom att kombinera olika accessoarer med dina utvalda outfits kan du skapa en mångfald av stilar och känslor i dina boudoirbilder. Kom ihåg att det är de små detaljerna som ofta gör den största skillnaden!

Slutord

Nyckeln till en framgångsrik boudoirfotografering är att välja kläder och accessoarer som får dig att känna dig bekväm, självsäker och vacker. Oavsett om du väljer en klassisk look med spetsunderkläder eller en rockigare stil med skinnjacka, är det viktigaste att du känner dig som den bästa versionen av dig själv.

Mitt bästa tips är att besöka en butik som är specialiserad på underkläder. Personalen har utbildning i att hitta rätt storlek och passform och även om du inte köper kläderna där så är det en guldgruva att få professionell hjälp att prova ut så det sitter vackert på just din kropp.

Lycka till med din boudoirfotografering, och kom ihåg – det handlar om att fira dig!

Om du känner dig nyfiken på att boka en boudoirfotografering så kan du läsa mer här och längst ned på sidan hittar du kontaktformulär som du fyller i, så pratar vi igenom dina önskemål och vad som passar just dig!

Mörkhårig glad kvinna sitter på en soffas armstöd och ler in i kameran

Heej, det är jag som är Mia!

Boudoirfotograf i Stockholm och Småland

Hey gorgeous, så glad jag är att du hittat hit! Välkommen till min blogg, lite som en dagbok om mina fantastiska kunder, ”behind the scenes” och sådant som hör till ämnet boudoir. Häng kvar och säg gärna hej!

Sök